Kundlojalitet är en viktig faktor i all e-handel, där en liten del av kunderna står för en stor del av intäkterna. Därför är det föga förvånande att den återvändande kunden var ett hett samtalsämne på e-handelskonferensen Emeet. Collector har sammanfattat vad e-handlarna själva tycker.

Kundupplevelsen blir allt viktigare

Många e-handlare pekar på kundbemötande och produktutbud som de viktigaste faktorerna inom både B2C och B2B för att få glada och återvändande kunder. Just kundupplevelsen är det som utmärker handlaren när många har ett likartat produktutbud och bidrar till att bygga en helhetsbild av varumärket.

Om du har ett unikt produktutbud kan kunderna ha överseende med vissa delar av kundupplevelsen, men bara till en viss gräns. I en global värld kommer det bli allt svårare att ha helt unika produkter, därför tror många att kundupplevelsen blir ännu viktigare i framtiden.

Läs hela artikeln här » 

Sätt lojalitetsarbetet i system

Genom att sätta kundlojalitet i system, t ex genom en kundklubb för B2B, kan handlaren ta ett helhetsgrepp på kundupplevelsen. Syftet är förstås att få återkommande och ännu mer lönsamma kunder. Det är särskilt viktigt att definiera vad som ska driva intäkter i ert lojalitetsarbete. För att kunna svara på det måste du först förstå vilka drivkrafter som påverkar kunderna och hur dessa drivkrafter kontinuerligt engageras.

Inspiration Company kan hjälpa dig att sätta alla viktiga delar på plats för att se till att din kundklubb eller partnerprogram blir så framgångsrik som ni har tänkt er. Dessutom tar vi hand om produktion, webbplattform, lansering och administration. Målet är att förvandla dina kunder till ambassadörer. Vi kallar det Loyalty Management.

Ladda ned whitepaper om kundklubb för B2B »

Vi har jobbat med kundlojalitet sedan 1999 i partnerprogram för återförsäljare och i kundklubbar för B2B, ofta med inslag av gamification. Vi håller också regelbundet seminarier om kundlojalitet i Stockholm och Göteborg med omnejd, tiderna annonseras här på bloggen. Här på bloggen kan du även läsa mer under kategorin kundlojalitet.

Vi hjälper företag att ta marknadsandelar, bli lönsammare och mer intressanta som arbetsgivare genom motivationsprogram för medarbetare och lojalitetsprogram för B2B-kunder.

Vi är specialister inom Gamification in Business, Motivation Management och Loyalty Management och har sedan 1999 etablerat fler än 100 program för att engagera medarbetare och skapa lojalare kunder åt våra uppdragsgivare. Idag finns ca. 50 000 deltagare i våra kunders program för ökad lojalitet & motivation, som alla levererar ROI med tydliga effekter på engagemang, tillväxt och lönsamhet!

Vill du veta mer om hur du kan använda kundlojalitet för att nå dina verksamhetsmål, kontakta oss på +46 73 530 35 00 eller info@inspirationcompany.se.

Dela i sociala medier