För elfte året i rad utser tidningen Veckans Affärer tillsammans med Bisnode Sveriges Superföretag. Ett av årets 496 Superföretag är The Inspiration Company AB som grundats av ägaren Stefan Thorberg. Utmärkelsen mottogs av CFO Pär Kempe och Stefan Thorbergs fru Annica Thorberg.

CFO Pär Kempe och Annica Thorberg mottog utmärkelsen Foto: Pax Engström

Tillväxt kombinerat med lönsamhet och långsiktig finansiering

Årets Superföretag tas fram utifrån en rad kriterier: tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Det räcker alltså inte att ha en hög tillväxt utan den måste kombineras med lönsamhet och långsiktig finansiering över minst fyra hela år. Totalt sett utgör superföretagen ungefär 0,1 procent av samtliga aktiebolag i det svenska näringslivet.

Inspiration Company har en gedigen kundstock med kunder från många olika branscher, allt från tillväxtföretag och kända svenska bolag, till stora globala företag. Företaget är mycket lönsamt och växer snabbt med en årlig tillväxt på 30 % sedan många år, samtidigt som det har koll på finanserna, enligt Veckans Affärers och Bisnodes årliga undersökning.

”Mitt team är helt fantastiskt, det är de som gjort detta möjligt!”

”Det är förstås jättekul att få denna uppmärksamhet. Mitt fokus har alltid varit lönsamhet och att vi har roligt på vägen, säger Stefan Thorberg. ”Ökad omsättning och tillväxt har egentligen varit sekundärt men har blivit en effekt av att vi har lojala kunder som utvecklas och att tillströmningen av nya kunder har ökat markant. Under många år var vi bara fem medarbetare och nu är vi snart 20. Mitt team är helt fantastiskt, det är de som gjort detta möjligt!”

Stefan Thorberg har tidigare blivit nominerad till Årets Företagare i Stockholm. Inspiration Company är dessutom huvudpartner till utmärkelsen Årets VD som delas ut den 9 november på Berns Salonger, och är en av sponsorerna på The Sales Conference i Stockholm den 17 november.

Vi hjälper företag att ta marknadsandelar, bli lönsammare och mer intressanta som arbetsgivare genom motivationsprogram för medarbetare och lojalitetsprogram för B2B-kunder.

Vi är specialister inom Gamification in Business, Motivation Management och Loyalty Management och har sedan 1999 etablerat fler än 100 program för att engagera medarbetare och skapa lojalare kunder åt våra uppdragsgivare. Idag finns ca. 50 000 deltagare i våra kunders program för ökad lojalitet & motivation, som alla levererar ROI med tydliga effekter på engagemang, tillväxt och lönsamhet!

Kontakta oss på info@inspirationcompany.se, på telefon +46 70 183 36 12 eller +46 73 530 35 00. Vi ser fram emot att höra från dig!

Dela i sociala medier